Skip to content
DOC Kaas B.V.
Menu

Sandra Bosscher

Sandra Bosscher

Maak kennis met Sandra Bosscher

Sandra begon haar loopbaan met een open sollicitatie. Na een oriënterend gesprek kon ze direct aan de slag als microbiologisch laborant. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het bedrijf.

“Bij DOC Kaas en wheyco zijn er twee typen laboranten actief, elk met hun eigen specialisatie en bijdrage aan de kwaliteitsbewaking van het eindproduct. Op een microbiologisch laboratorium worden analyses uitgevoerd om micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten op te sporen, te tellen en te identificeren. Hiermee wordt het proces en het eindproduct bewaakt volgens de normen van o.a. FSSC2200.

Op het chemisch laboratorium werken kwaliteitcontroleurs. Het eindproduct wordt hier geanalyseerd op onder andere samenstelling zoals vet en droge stofgehalte.

“Ik werk al meer dan 20 jaar bij DOC-wheyco en nog steeds met veel plezier. De organisatie biedt ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Na jaren op het laboratorium te hebben gewerkt, ben ik doorgegroeid naar de QA-afdeling. Met deze afdeling begeleiden we (klant)audits, handelen klachten af, beheren het kwaliteitssysteem en hebben een adviserende rol voor kwaliteits- en voedselveiligheidsaspecten bij verschillende projecten.  Ik ben hier in januari 2022 begonnen als medewerker en sinds april 2024 vervul ik de rol van teamleider. De functie vereist intensief contact met alle afdelingen binnen het bedrijf. Het werk is veelzijdig, onvoorspelbaar en vraagt om flexibiliteit. Zelfstandig werken wordt gecombineerd met teamwerk, wat ik heel prettig vind. Deze manier van werken is kenmerkend voor de hele organisatie. Na al die jaren voelt het nog steeds goed – omdat je hier echt wordt gezien, kunt groeien én samenwerkt aan een product waar ik trots op ben.”