Skip to content
DOC Kaas B.V.
Menu

Twee productielocaties

De twee productielocaties van DOC Kaas B.V. zijn beide gevestigd in Hoogeveen. Op de Alteveerstraat produceren wij sinds 1896 zuivelproducten. Het is een historisch pand, maar door de moderne productiefaciliteiten tegelijkertijd zeer eigentijds!

 

Iets verderop in Hoogeveen, op het Zuivelpark, staat onze grootste productielocatie die in 2003 in gebruik is genomen. Hier is ook het hoofdkantoor van de onderneming gevestigd.

Het Zuivelpark

Het bijzondere van het Zuivelpark is dat hier meerdere bedrijfsonderdelen van de DMK Group zijn gevestigd en diverse schakels in de kaasketen herbergt. De aanvoer van melk, de productie van kaas en de verwerking van wei op één locatie borgt een duurzaam en kostenefficiënt proces.

Op het Zuivelpark, direct aan de A37, produceren we blokkaas – zowel natuurgerijpt als folie (zonder korst). Direct naast deze productielocatie staat de weifabriek van wheyco, eveneens onderdeel van de DMK Group. De wei die vrijkomt bij het produceren van kaas gaat via een buizenstelsel naar deze weifabriek waar er eiwit- en lactosepoeder van wordt gemaakt. Eiwit- en lactosepoeder zijn belangrijke ingrediënten voor bijvoorbeeld sport-, dieet- en seniorenvoeding, maar ook voor bakkerijproducten, chocola en diervoeding.  Doordat de twee productielocaties ‘buren’ zijn, is er voor het vervoer van de wei geen vrachttransport nodig, wat bijdraagt aan een duurzamer productieproces.

Onze productielocaties Onze productielocaties

Op het terrein van het Zuivelpark staan ook twee pakhuizen, een voor natuurkaas en een voor foliekaas. Daarmee zijn meerdere belangrijke schakels in de kaasketen op één locatie ondergebracht. Het Zuivelpark huisvest ook het hoofdkantoor van DP Supply en van Uniekaas Holland B.V. Beide bedrijven zijn eveneens onderdeel van de DMK Group.

Onze productielocaties

Alteveerstraat

Op de Alteveerstraat in Hoogeveen staat de oorspronkelijke fabriek van DOC Kaas die in 1896 in gebruik werd genomen. De rijke historie van het monumentale pand is verweven met technologisch moderne machines. Nieuw en oud komen op indrukwekkende wijze samen in de fabriek. Op deze locatie produceren wij de zogeheten wielen (ronde kaas) en verwerken we zelf de vrijkomende wei (bijproduct) tot weiconcentraat en weipoeder.

Op de Alteveerstraat maken wij vooral natuurgerijpte kaas. Doordat er meerdere kleinere melktanks aanwezig zijn, is het mogelijk om diverse soorten melkstromen te scheiden, zoals weidemelk en VLOG-melk (vrij van genetisch gemodificeerde organismen). De productielocatie op de Alteveerstraat leent zich om deze reden meer voor specialiteitenkaas. Op de Alteveerstraat zijn drie losplekken voor tankwagens aanwezig.

 

Ook dampen en poederen wij de wei zelf in. Met een concentraat van dertig procent is de wei een stuk compacter, wat het transport vanaf de Alteveerstraat voor dit product makkelijker maakt. Zo verwerken we het product alvast deels voor zusteronderneming wheyco. Het water dat uit de wei komt wordt deels gerecycled voor proceswater, wat bijdraagt aan een duurzaam productieproces.