Skip to content
DOC Kaas B.V.
Menu

Onze familie

Onze familie

Als dochteronderneming van het Duitse zuivelconcern de DMK Group voelen wij ons verbonden met de collega’s van alle bedrijfsonderdelen van dit concern; van het Duitse Erfurt tot het Russische Voronesch. Maar wij hebben een bijzondere relatie met de bedrijfsonderdelen die net als wij gevestigd zijn op het Zuivelpark in Hoogeveen.

 

Samen gevestigd zijn op het Zuivelpark leidt niet alleen tot een duurzame productieketen, efficiënt werken en kostenverlaging, maar ook tot meer uitwisseling, samenwerking en werkplezier.

Onze familie

DMK Group

De DMK Group is een van de grootste zuivelconcerns van Europa en wordt gezien als een van de belangrijkste partners voor de retail, de verwerkende industrie en de foodservicesector.

 

Het concern verwerkt jaarlijks zo’n 5,5 miljard kilo melk en maakt daarvan zuivelproducten van de hoogste kwaliteit. Niet alleen voor haar eigen merken zoals MILRAM, Oldenburger, Uniekaas, Alete en Humana, maar ook voor private labels en producten van zakenpartners.

 

DMK Group heeft circa 6.500 werknemers op meer dan twintig locaties in Nederland, Duitsland en andere internationale vestigingen. Het productportfolio is breed: van kaas en dagverse zuivelproducten tot babyvoeding, roomijs en weiproducten.

 

De DMK Group is een van de grootste leveranciers aan Duitse supermarktketens en heeft een omzet van 5,5 miljard euro. Daarmee is het concern een van de leidende ondernemingen in de Europese zuivelindustrie.

Onze familie

Uniekaas Holland B.V.

Uniekaas Holland B.V. rijpt, snijdt, verpakt en verkoopt kaas – volgens eigen receptuur – voor zowel haar eigen merken Uniekaas en Alteveer als voor private labels. De kazen worden geproduceerd op de twee productielocaties van DOC Kaas B.V. in het Drentse Hoogeveen. Met Hollandse melk afkomstig van de melkveehouders van coöperatie DOC Kaas U.A. Het rijpen, snijden en verpakken van de kaas vindt plaats op de vestiging in Kaatsheuvel. Kennis, vakmanschap en passie voor kaas zijn kenmerkend voor de ruim 180 medewerkers.

 

Uniekaas Holland B.V. is eigenaar van het oudste kaasmerk van Nederland, het eigen A-merk Uniekaas. Dit kwaliteitsmerk staat voor honderd procent smaak met een eigen karakter. Daarnaast zijn er premium recepturen beschikbaar onder het Alteveer merk, een kwaliteitslabel waaronder een serie speciaalkazen wordt aangeboden. Deze kazen worden gemaakt op de productielocatie Alteveer van DOC Kaas B.V. die in 1896 in gebruik werd genomen. Een historische locatie en tegelijkertijd zeer eigentijds!

Ook levert Uniekaas Holland B.V. kaas onder private labels voor retail, foodservice, industriële afnemers en voor de exportmarkt.

 

Uniekaas Holland B.V. is eveneens een dochteronderneming van de DMK Group.

Onze familie

Wheyco

Wheyco verwerkt de wei die bij DOC Kaas bij de productie van kaas vrijkomt tot voedingsingrediënten voor diverse markten en producten.

Wei is een bijproduct van de kaasproductie en daarmee produceert wheyco weiderivaten, weiproteïnen, lactose en permeaten op maat. Deze zijn op allerlei manieren waardevol voor de voedingsindustrie. Enerzijds spelen hun hoogwaardige eiwitten een belangrijke nutritionele rol, bijvoorbeeld bij bijzondere behoeften op voedingstechnisch gebied – zoals bij zuigelingen, senioren, sporters of in de geneeskunde. Anderzijds wordt weipermeaat gebruikt in bakkerijproducten en suikerwerk, chocolade, roomijs en kant-en-klaarproducten. Het zorgt niet alleen voor aroma, smaak, textuur, knapperigheid, smeuïgheid, sappigheid en/of betere bruiningsresultaten, maar zorgt ook dat de ingrediëntenlijst vrij blijft van ongewenste, kunstmatige ingrediënten.

Onze familie

DP Supply   

De kernactiviteit van DP Supply is het voortdurend zoeken naar nieuwe manieren om aan de steeds veranderende klantbehoeften te voldoen. Ons doel is onze klanten te voorzien van innovatieve ingrediënten die de juiste functionaliteit bezitten.
Wij produceren gesproeidroogde emulsies die aan de hoogste kwaliteitsnormen voor de voedingsindustrie voldoen. Een deskundig team en ultramoderne productieapparatuur stellen DP Supply in staat diverse ingrediënten op poederbasis te ontwikkelen en te produceren voor de bakkerij-, culinaire en drankensector, maar ook voor het ijs- en dessertsegment.

DP Supply en DOC Kaas hebben beiden een laboratorium op het Zuivelpark. Hier zijn vakmensen continu op zoek naar innovaties en mogelijkheden om bestaande producten en processen te verbeteren.

Onze familie

Het hoofd van de familie

Aan het hoofd van onze familie staan twee zuivelcoöperaties; Deutsches Milchkontor eG en DOC Kaas U.A. Deze twee coöperaties zijn eigenaar van het zuivelconcern DMK GmbH. De leden-melkveehouders van Deutsches Milchkontor eG en DOC Kaas U.A. leveren hun melk aan DMK die daar vervolgens een breed assortiment heerlijke zuivelproducten van maakt zoals kaas, babyvoeding en ijs die wereldwijd worden genuttigd.